KBC CCC bezoekt Interclassics en Mahy museum in januari

Beste vrienden,

De plannen van de KBC Classic Car Club voor 2012 beginnen stilaan vorm te krijgen :

1) Op zondag 15 januari 2012 gaan we naar de beurs “InterClassics & Topmobiel” in het MECC in Maastricht (
http://www.ic-tm.nl). Deze beurs staat ditmaal in het teken van “Porsche” en de “Mille Miglia”. Een niet te missen evenement, dus. Een aantal bestuursleden gaan daar naartoe op eigen tempo, maar er kan wel ter plaatse afgesproken worden.

Praktisch :

MECC Maastricht, Forum 100 te Maastricht (
http://www.mecc.nl).

Opgelet : De KBC Classic Car Club heeft voor deze beurs geen korting- of inkomskaarten in bezit. Betalen gewoon aan de kassa.


Inschrijven
: Als je naar de beurs gaat, stuur dan een mailtje naar het gekende mailadres van de club,
KBCCCC@KBC.BE, met als titel “topmobiel”. Doe dit ten laatste op 10 januari. In je mail kan je eventueel een gsm-nummer vermelden als je wil samenkomen met andere leden.


2) Een weekje later, meer bepaald op zondag 22 januari 2012, gaat onze tweede activiteit door. Die dag bezoeken we het museum “Mahy Mobiles” in Leuze-en-Hainaut. We worden er verwacht om 14u bij een kopje koffie of thee. Na het bezoek, omstreeks 16u15, worden we nog vergast op een kopje koffie of thee en een stukje cake.

tn_mahymobiles08.jpgtn_mahymobiles10.jpgtn_mahymobiles19.jpg

 

 

 

 

 

Wat meer info over de verzameling :

Toen Ghislain Mahy in 1944 een Ford T kocht, vermoedde hij nog niet dat dit het eerste stuk was van een verzameling die tegen het jaar 2000 zou uitgroeien tot een duizendtal auto’s. Deze collectie is uniek ter wereld door zijn verscheidenheid aan voertuigen. Zij vertellen het boeiende verhaal van de automobiel van 1895 tot heden. Gedurende een halve eeuw kreeg deze collectie meer en meer vorm in het voormalige “Wintercircus” te Gent. Een selectie van 230 mechanische juweeltjes werd in 1986 overgebracht naar “Autoworld” te Brussel. Daar pronken ze nog steeds in het befaamde museum van het Jubelpark. In 1997 kocht de stad Leuze-en-Hainaut de oude fabrieksgebouwen Ernaelsteen met de bedoeling er een automuseum op te richten. Dit was meteen het startschot voor het gemeentelijk museum “Mahymobiles”. Meer info kan je terugvinden op de site van het museum, http://www.mahymobiles.be en in het artikel in bijlage.

Mahymobiles.pdf

Praktisch :
Mahymobiles vzw, Rue Erna 3 te 7900 Leuze-en-Hainaut


Opgelet : heel warm kleden, want het museum wordt in de winter niet verwarmd !!!


Inschrijven
: Stuur een mailtje naar het gekende mailadres van de club,
KBCCCC@KBC.BE met als titel “mahy” en met vermelding van het aantal personen. Doe dit ten laatste op 10 januari.


3) Hou ook alvast je agenda maar vrij op zondag 6 mei. Dan gaat onze lenterit door, waarbij we een deel van de Westhoek verkennen. De organisatie van deze rit is in handen van collega Yves Huyghebaert.


Hierover later meer.

 

%d bloggers liken dit: