15/08 : Schaffen, 30/08 verrassingsrit en nog veel meer

Beste vrienden,

De buitenlandse reis van de KBC Classic Car Club naar Hampshire, de “Hants-tour”, is inmiddels alweer achter de rug.  De tijd vliegt als je plezier hebt.  En plezier hebben de 36 deelnemers in 16 wagens alleszins gehad:  redelijk mooi weer zodat schuif-, targa- of cabriodaken weer veelvuldig open konden, schitterende ritten door natuurparken en bossen van Hampshire en langs de witte kliffen van het eiland Wight en mooie bezoeken aan o.m. Stonehenge en het National Motor Museum in Beaulieu.  Neem maar eens een kijkje in de linkerkolom naar de verschillende fotoreportages, op onze facebookpagina bij de fotoalbums, of kijk eens naar de glunderende gezichten op de groepsfoto in bijlage.

 

DSCN1325.JPG

 

We tellen al af naar begin juli 2016 wanneer Eugène en Diane Lapidaire een buitenlandse reis organiseren voor de KBC Classic Car Club in de Morvan in Frankrijk.  Maar daarover uiteraard later veel meer nieuws.

Ondanks de vakantieperiode, liggen ook de komende weken onze activiteiten zeker niet stil.  Maak maar wat plaats in je agenda voor twee activiteiten van de KBC Classic Car Club in de maand augustus:

15/08/2015 – Old Timer Fly and Drive Inn (Schaffen)

Het is een paar jaar geleden dat we er in groep nog eens langs geweest zijn, maar we vonden het een leuk idee om dit jaar nog eens gezamenlijk een bezoek te brengen aan de “Old Timer Fly and Drive Inn” op het militaire vliegveld van Schaffen bij Diest op zaterdag 15 augustus. 

 

FLY-IN_AFFICHE_2015.jpg

Je krijgt op het vliegveld een unieke combinatie te zien van old timer-vliegtuigen en –wagens.  Kom je met je old timer-wagen (> 25 j), dan mag je met je wagen en inzittenden gratis binnen.  ’s Middags houden we aan onze wagens nog een gezellige picknick, dus vergeet niet om het nodige mee te brengen.  Stoeltjes (en eventueel een picknicktafeltje) kunnen ook handig zijn.  Kijk maar eens naar de foto’s van ons bezoek van 2012.

Inschrijven?

Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Hoe spreken we af?

We komen samen op de carpoolparking in Halen aan afrit “25” van de E314 op de Staatsbaan op zaterdag 15 augustus om 10u.  Kom je uit richting Leuven, dan vind je de carpoolparking gelijk rechts na de rotonde aan het einde van de afrit in Halen op de Staatsbaan.  Kom je uit richting Limburg, rij dan bij de rotonde op het einde van de afrit linksaf onder de snelweg door en keer bij de volgende rotonde even op je stappen terug, waarna je de carpoolparking dadelijk rechts vindt op de Staatsbaan in Halen.

Nadien rijden we gezamenlijk naar het vlakbij gelegen vliegveld van Schaffen (Nieuwe Dijkstraat 77).  Mocht je de weg niet weten naar het vliegveld en je raakt je voorligger kwijt, bv. aan verkeerslichten, dan vind je in bijlage een korte roadbook voor de heen- en terugrit vanaf de E314 (om het leuk te houden, zijn heen- en terugrit langs verschillende wegen beschreven).

 RB_schaffen.pdf

30/08/2015 – Verrassingsrit

 

Dit hebben we nog niet gehad in de club:  een verrassingsrit!  Op zondagnamiddag 30 augustus maken we een rit van minder dan 100km die begint in Zemst, vlakbij Mechelen.  Ben jij benieuwd waar de rit naartoe gaat en door welke mooie streken we je allemaal leiden?  Schrijf je dan zeker in!

 

Inschrijven?

Inschrijven doe je door traditiegetrouw een mailtje te sturen met je gegevens naar ons vaste mailadres KBCCCC@KBC.BE.  Doe dit voor 22 augustus.

Schrijf ook per wagen 5 euro over op het bekende rekeningnummer van de club, meer bepaald “BE63 7390 1017 6008”.

 

Hoe spreken we af?

We komen samen op zondag 30 augustus om 13u op de parking van de Brico in Zemst, Zemstsesteenweg 199.

Catering voor of na de rit zijn niet inbegrepen en dus op eigen initiatief.

 

En dan nog dit…

 

Uiteraard zijn er nog andere activiteiten de komende tijd.  Kijk eens naar dit lijstje:

 

09/08/2015 – Cars and bikes:  Olivier De Meulder, zoon van ons lid Anne Lichtert, organiseert voor de eerste maal een “meet and greet” van old timer-wagens, exclusieve wagens en motoren in Zoersel.  Ben je die dag nog vrij en heb je zin om met je old timer een ritje te maken, dan is Zoersel misschien een leuk alternatief.  hierbij de affiche.  Meer info op info@carsandbikes.be.

 carsandbikes_9aug15_1.jpeg

 

 16/08/2015 – Centomiglia:  Dit werd al eerder vermeld in onze berichten.  16 Augustus rijden een aantal leden van de KBC Classic Car Club met hun old timer mee voor het goede doel in de Centomiglia van LEUbrust via het Luikse naar Tessenderlo.  Hou je van old timers en exclusieve wagens, ben je die dag nog vrij en heb je zin om met je old timer een rit voor het goede doel te maken, wees dan supersnel en schrijf je nog in voor zaterdag 1 augustus.  Je vindt de affiche in bijlage.  Meer info op http://www.centomiglia.be.  En kijk zeker ook eens  naar de fotoreportages van de vorige editie in 2014.

 

cmflyer2015.jpg

 

 

04/10/2015 – Hageland en Haspengouw:  Dit is onze eigenste nazomerrit!  Hou deze dag zeker vrij in je agenda, want Herman en Lea Moeys trakteren je die dag op een schitterende abdijenrit door het mooiste van het Hageland en Haspengouw.  Eind augustus hoor je hierover meer.

 

Verhuis je, ga je met welverdiende rust, heb je een nieuw mailadres, heb je een nieuw lief, enz.  Geef dan je nieuwe gegevens door op het bekende mailadres KBCCCC@KBC.BE, zodat wij de leden- en mailinglijst bij de tijd kunnen houden.  Dit heeft namelijk ook z’n belang voor je lidmaatschap bij de BFOV.  En spijtig genoeg zijn we niet rechtstreeks verbonden met de centrale personendatabank van KBC zelf.  We komen hierop in het najaar nog uitgebreid terug.  Het bestuur dankt je hiervoor.

 

Tot 15 augustus in Schaffen!

%d bloggers liken dit: