KBC Classic Car Club: bezoek “Italian Car Passion” Autoworld 16

Beste vrienden,

Het nieuwe jaar is uit de startblokken geschoten!  De hoogste tijd om ook de eerste activiteit van de KBC Classic Car Club in 2016 aan te kondigen.

Zaterdag 16/01/2016 – Autoworld

Op zaterdag 16 januari 2016 bezoeken we om 10u in het museum “Autoworld” (Adres:  Jubelpark 11 te Brussel) de tijdelijke tentoonstelling “Italian car passion” (http://www.italiancarpassion.be/home).

 

ital car.png

De tentoonstelling geeft een overzicht van de Italiaanse autopassie vanaf de jaren ’50 tot nu.  Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd:  Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati, …  Een “must see” voor de liefhebber, want er worden unieke wagens tentoongesteld die je anders amper te zien krijgt.  Zelfs de gerenommeerde internationale site “Petrolicious” heeft er een reportage over (http://petrolicious.com/belgium-s-glorious-temple-of-cars-honors-the-best-from-italy).

Het wordt een los bezoek, ieder op zijn of haar tempo, niets geregeld.  Je hoeft jezelf dan ook voor één keer niet in te schrijven.

Kaarten kan je zelf vooraf kopen via de website (http://www.italiancarpassion.be/home) met 1 euro korting, of de dag zelf aan de kassa.

Kleine tip voor abonnementslezers van weekblad Knack:  met je nieuwe lidkaart krijg je in Autoworld in 2016 aan de kassa twee kaarten voor de prijs van één (zie de voordelengids)!

 

Andere activiteiten georganiseerd door de KBC Classic Car Club in 2016

 

19 maart 2016:  Bezoek Arie-Jean in Waarschoot.  Als winteractiviteit kan dit alweer tellen:  ons lid Yves Huyghebaert tovert voor ons zomaar een bezoek aan een restaurateur van oude wagens uit zijn hoge hoed.  De techneuten onder ons kunnen zich al opwarmen http://www.arie-jean.com/nl).

24 april 2016:  Lenterit door het Meetjesland en Zeeuwsch-Vlaanderen.  Ons lid Benjamin Blomme en zijn echtgenote vergasten ons op het mooiste uit hun streek, het Meetjesland.  En na de middag springen we nog even over de grens naar onze Zeeuwsche buren.

04-08 juli 2016:  Buitenlandse reis Morvan.  Eugène en Diane Lapidaire tonen ons de meest prachtige hoekjes van hun favoriete vakantiebestemming, het natuurpark van de Morvan in Frankrijk.  Deze reis was dan ook supersnel volgeboekt, inschrijven is dus niet meer mogelijk.  Meer info bij Eugène (eugene.lapidaire@telenet.be).

20 augustus 2016:  Old Timer Fly In van Zoersel (datum nog niet officieel bevestigd).  Dit jaar gaan we eens niet naar Schaffen, maar als afwisseling parkeren we onze klassiekers op het vliegveld van Zoersel (http://www.ebzr.be/FlyIn/Bezoekersinfo.aspx) en genieten we daar van alle vliegende en rijdende pracht en praal en misschien zelfs een gezellige picknick.

September/oktober:  Nazomerrit door de Vlaamse Ardennen (datum nog niet vastgelegd).  Ons lid Carla Van Impe en haar echtgenoot staan werkelijk te trappelen om ons de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen te tonen.

 

Activiteiten georganiseerd door leden van de KBC Classic Car Club in 2016

 

15 mei 2016:  Toer en retro 6 uren van Leuven.  Naast een regelmatigheidsrit, organiseert ons lid Wilfried Leys die dag ook traditiegetrouw zijn rit voor old timers in en om Leuven.  Voor alle duidelijkheid, dit is geen organisatie van de KBC Classic Car Club, maar zoals steeds zijn leden van onze club van harte welkom.  Meer info wilfried.leys@telenet.be of http://www.ocmb.be.

31 juli 2016:  Bachten de Kupe (datum nog niet officieel bevestigd).  Ons lid Marc Dombrecht organiseert een rit voor “De Oldies Car Club” (http://www.theoldiescarclub.be).  Dit is geen organisatie van de KBC Classic Car Club, maar onze leden zijn natuurlijk van harte welkom.

21 augustus 2016:  Centomiglia (datum nog niet officieel bevestigd).  Een aantal leden van de KBC Classic Car Club nemen traditiegetrouw deel aan deze door KBC gesponsorde rit van Kiwanis Alchemia Tessenderlo met vertrek aan het KBC Hoofdkantoor in Leuven.  Dit is geen organisatie van de KBC Classic Car Club, maar zoals steeds zijn leden van onze club die het hart op de juiste plaats hebben, op deze altijd mooie rit voor old timers en exclusieve sportwagens van harte welkom (http://www.centomiglia.be).

21 augustus 2016:  2e Rallye du Fonds Jacques Goor.  Ons lid André-Marie Mouton, ook voorzitter van de CBC Classic Car Club, is medeorganisator van deze old timerrit voor het goede doel.  De rit gaat door in de regio Namur en staat open voor alle old timers.  Alle inlichtingen andremariemouton@hotmail.com.  Ook dit is dus geen organisatie van de KBC Classic Car Club, maar zoals steeds zijn leden van onze club die het hart op de juiste plaats hebben en voor het goede doel willen meerijden, op deze rit van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Leo, Marc, Danny, Joris, Guido.

!cid_image002_jpg@01D0E578.jpg

De “KBC Classic Car Club” is een personeelsvereniging van

 

!cid_image002_jpg@01CF42A4.jpg

%d bloggers liken dit: