18 maart : TOURING oldtimer workshop

Beste vrienden,

Ons bezoek vorige zondag aan de old timercollectie van dhr De Reu was werkelijk schitterend, voorwaar een hoogtepunt in het zeventienjarig bestaan van de KBC Classic Car Club.  Al die unieke old timers, ettelijke échte Mille Miglia-wagens, de deelnemers aan dit bezoek kunnen er maar niet over zwijgen.  En vermits we spijtig genoeg om privacy- en veiligheidsredenen geen foto’s mochten maken, hadden de afwezigen nog meer ongelijk dan anders.  Achteraf bezien was het bestuur dan ook niet helemaal verbaasd dat de beschikbare plaatsen op amper één dag uitverkocht waren.

 Maar niet getreurd, hier komt, opnieuw onverwacht, alvast een nieuwe aanbieding:

  

18/03/2017 – MOC-clubdag bij Touring

Verschillende van de leden van de KBC Classic Car Club zijn ook actief in andere old timerverenigingen.  Zo is ons lid Benjamin Blomme voorzitter van de “Meetjesland Old timer Club”, kortweg MOC (http://www.mocoldtimers.be).

Op zaterdag 18 maart organiseert de MOC een clubdag bij Touring in Vorst (Britstweedelegerlaan 625).  Hierbij zijn nog verschillende plaatsen vrij, waarbij Benjamin dan ook dacht aan de geïnteresseerde techneuten van de KBC Classic Car Club.

Het programma bestaat uit vier verschillende workshops : mechanica, plaatbewerking, old timercheck en carrosserieonderhoud

Vooraf krijg je nog een ontbijt en tussendoor een warme lunch.  Dat alles voor de prijs van 60 euro per persoon.  Meer info vind je in de folder in bijlage.

Hoe inschrijven?

Stuur zo snel mogelijk een mailtje naar bestuur@mocoldtimers.be

Betaal 60 euro op rekening “BE32 7370 2938 6902” van de Meetjesland Old timer Club

Praktisch?

Zaterdag 18 maart 08u30.  Einde van deze MOC-clubdag is voorzien rond 17u.

Touring, Britstweedelegerlaan 625 te Vorst

 

07/05/2017 – Spring Tour

 

Op zondag 7 mei organiseren Leo Verhoeven en Davy Persy de traditionele seizoensopener, de lenterit.  We verkennen die dag zowel Vlaams- als Waals-Brabant.  De uitnodiging en meer details volgen eind maart.

KBCCCC_affiche_20170507.jpg 

25-28/05/2017 – Fryslân Tour :     V O L Z E T  ! 

 

Van 25 tot en met 28 mei maakt de KBC Classic Car Club het mooie Fryslân onveilig.  Inmiddels zijn echter de 20 voorziene plaatsen allemaal gereserveerd.  Meer info bij Marc en Martine Kaptein (hedonista@telenet.be).

KBCCCC_rallyplaat_20170525_friesland.jpg

 

07-11/07/2017:  Rallye du Forez

 

Onze vrienden André-Marie en Irène Mouton nodigen je uit voor de “Rallye du Forez” van 7 tot 11 juli.  Er zijn nog een paar plaatsen vrij.  Je vindt het inschrijvingsformulier in bijlage.  Meer info bij André-Marie en Irène Mouton (andremariemouton@hotmail.com).  Jij komt toch ook?

 

forez.jpg

 

24/09/2017 – Nazomerrit Haspengouw/Limburg

Alweer een vastgeklikte datum, zondag 24 september 2017.  Op die dag kan je namelijk de KBC Classic Car Club terugvinden in het mooie Haspengouw en Limburg.  Voor details is het uiteraard nog veel te vroeg, maar er wordt al volop gewerkt aan een prachtig parcours door de omgeving.  Meer info bij Leo en Lieve Digneffe (leodigneffe@hotmail.com).

 

Juli/Augustus:  thematentoonstelling 70 jaar Ferrari in Autoworld

 

Ons favoriete museum legt van 16 juli tot 3 september in een thematentoonstelling de nadruk op 70 jaar Ferrari.  Ook dit wordt zeker een hoogvlieger voor de liefhebbers van deze bolides.

  

zaterdag 19 Augustus:  Old Timer Fly & Drive In Malle

 

De juiste datum staat nog niet vast, maar we trekken voor de tweede keer naar de Old Timer Fly & Drive In op het vliegveld van Malle.  Onze picknick op de editie van 2016 was zeer geslaagd.  En ook de aanwezigheid van onze club op dit evenement is zeker niet ongezien voorbijgegaan.

 

zondag 27 Augustus:  zomerrit Bekkerzeel

Bij de allereerste editie van onze zomerrit, was het nog een verrassing waar we naartoe trokken.  Bij deze editie zal de aankomst alvast bekend zijn:  Bekkerzeel.  Gezien het succes van de eerste editie, heeft de organisatie van de Vlaamse Kermis ons opnieuw uitgenodigd om onze zomerrit op hun evenement te laten eindigen.  De juiste datum staat nog niet vast, maar Danny Pauwels en Rudy De Kerf zorgen zeker voor een leuk parcours.  De formule zal opnieuw dezelfde zijn:  een wat kortere rit met vertrek om 13u.  Meer info bij Danny Pauwels (pauwels_danny@telenet.be).

 

Toemaatje:  door één van onze leden (mede) georganiseerde activiteiten, maar niet door de KBC Classic Car Club

 

04/06/2017:  Retro 6 uren van Leuven

Een klassieker inmiddels onder de liefhebbers van oriëntatieritten, maar ook bij de liefhebbers van de old timer-toerritten:  de Retro 6 Uren van Leuven.  Dit is geen activiteit ingericht door de KBC Classic Car Club, maar wel door ons lid Wilfried Leys.  Meer info bij Wilfried Leys (wilfried.leys@telenet.be) of op http://www.ocmb.be.

 

20/08/2017:  2e Rallye du Fonds Jacques Goor

Het goede doel ligt ons altijd nauw aan het hart, ook in 2017.  Op zondag 20 augustus  kan je zo meerijden aan de 2e rally van het fonds voor kankerbestrijding Jacques Goor.  Stimulans voor deze rit is André-Marie Mouton en de club Auto Rétro Mosan.  Meer info bij André-Marie Mouton (andremariemouton@hotmail.com).

 

augustus 2017:  CentoMiglia

Ook dit is geen organisatie van de KBC Classic Car Club, maar jaarlijks nemen verschillende leden aan deze rit deel én het wordt gesponsord door KBC.  De CentoMiglia is een organisatie van Kiwanis Alchemia Tessenderlo en is een rit voor old timers en exclusieve sportwagens vanuit Herk de Stad en traditioneel eindigend op de markt van Tessenderlo.  Datum nog niet bekend.  Meer info op http://www.centomiglia.be.   

 

Oproep:  foto’s lenterit 2002

 

Ons bestuurslid Marc is hard aan het werk om, voor zover mogelijk, van alle activiteiten van de KBC Classic Car Club per activiteit een mooie fotoreportage samen te stellen uit het geheel van de door de leden genomen foto’s.  Dat is voor de meeste activiteiten gelukt … behalve eentje.  Niemand schijnt foto’s te bezitten van de lenterit van 2002.  Voor zover bekend is deze rit doorgegaan in Wallonië.  Ben jij misschien die witte raaf en heb jij nog foto’s van de lenterit 2002 van de KBC Classic Car Club?  Stuur ze dan digitaal door naar Marc, bij voorkeur in origineel formaat (gratis) via http://www.wetransfer.com naar hedonista@telenet.be.  Alvast hartelijk dank!

 

Met vriendelijke groeten,

Danny, Marc, Joris & Guido.

!cid_image002_jpg@01D0E578.jpg

Classic Car Addicts since 2000.

  

De “KBC Classic Car Club” is een personeelsvereniging van

 

!cid_image002_jpg@01CF42A4.jpg

  

Bezoek ons ook op Facebook

!cid_image003_jpg@01CF42A4.jpg

 

%d bloggers liken dit: